Just another WordPress site

Facetes dentals: el secret per a canviar el teu somriure ràpidament

18 de maig de 2022Dental

Famosos i influencers somriuen i brillen amb les seves dents perfectes en les catifes vermelles. Moltes vegades, el secret d’aquests somriures atractius són les facetes dentals. Com sabem, la majoria de les persones augmenten el seu atractiu a través del rostre, per la qual cosa les dents juguen un paper molt important: tenir les dents blanques és sinònim de salut i fa que una persona es vegi més jove, feliç i més atractiva.

Què són les facetes dentals?

Les facetes dentals són recobriments de compòsit o porcellana molt prims, com una lent de contacte, que s’adhereixen a la dent amb un ciment especial.

La característica més important de les facetes dentals és que li poden donar a la dent una forma i un color completament nous, de manera molt ràpida. Per tant, amb les facetes no sols es poden tancar buits i canviar l’anatomia de les dents, sinó que també poden ser una alternativa a l’emblanquiment dental permanent.

El material d’una faceta estètica és tan translúcid com l’esmalt de les nostres dents, per la qual cosa no es poden distingir de les dents originals a simple vista.

Tipus de facetes dentals:

1.Facetes de compòsit o facetes dentals directes

Aquest tipus de facetes es realitzen directament sobre la dent pel professional en la pròpia clínica, no hi ha necessitat de fabricar-les al laboratori dental. Les facetes són instantànies i estan fetes d’una resina anomenada compòsit. Aquest procediment és adequat per a problemes dentals molt lleus, tancament de diastemes o canvis de color.

Avantatges:

Desavantatges:

 

2.Facetes dentals convencionals de porcellana

Les facetes convencionals de porcellana són més estètiques i duradores que les de compòsit, però necessiten anestèsia i tallat de la dent per a poder inserir-les, així com una fabricació més complexa i més cites, pel fet que es realitzen per un laboratori dental incrementant el cost d’aquestes.

Avantatges:

Desavantatges:

 

3.Microfacetes o facetes Lumineers

Amb aquest tipus de facetes, que són molt primes (0,3 mm), no es necessita polir la dent, deixant-la intacta per si alguna vegada es volen retirar. Lumineers, com es coneix aquest tipus de faceta dental i el nom de la qual és una marca comercial registrada, van ser les primeres facetes primes com una lent de contacte que es van fer populars. Col·locar facetes Lumineers en les dents és un procés dental suau, indolor i que no requereix anestèsia.

Avantatges:

Són altament estètiques.

Desavantatges:

 

Quan utilitzar facetes dentals?

Les facetes dentals són una excel·lent alternativa per a canviar l’aspecte general de les dents i rejovenir el somriure. Es pot modificar tant la forma, com el color o la posició d’aquests, formant un somriure completament nou. I en molts casos sense haver de tallar les dents, i poden ser tractaments mínimament invasius i reversibles.

 

Dr. Alberto Enrique Lledó Valero

Especialista en Odontologia i
Estomatologia en Clínica Lledó Madrid.

ASSSA Assegurances de Salut
La informació publicada en aquest mitjà no substitueix ni complementa cap manera l’atenció directa d’un metge, ni el seu diagnòstic, ni el tractament que prescrigui; tampoc s’ha d’utilitzar per a l’autodiagnòstic.
L’ús que faci el lector d’aquest servei es realitza sota la seva exclusiva responsabilitat.
ASSSA recomana que per a qualsevol qüestió relacionada amb la seva salut consulti sempre amb un metge.
Tornar

ASSSA Magazine 30Jul - Des 2022

ASSSA Magazine 29Gen - Jun 2022

ASSSA Magazine 28Jul - Des 2021

ASSSA Magazine 27Gen - Jun 2021

Veure totes les revistes

Política de cookies Política de privacitat Avís Legal Desarrollado por Espira

  ET TRUQUEM

  Emplena el formulari i et truquem

  política de privacitat

  Truca'ns al 965 200 106

  965 200 106

  Seleccioneu l'idioma

  Trieu l’idioma en què voleu mostrar el bloc

  Tancar

  NOTA INFORMATIVA

  REGLAMENTO PARA LA DEFENSA DEL ASEGURADO DE ASSSA

  Este reglamento tiene por objeto regular el funcionamiento del Servicio de Atención al Cliente y del Defensor del Asegurado de ASSSA, así como las relaciones entre ambos. Se rige por la Ley 44/2002 de 22 de noviembre, de Medidas de Reforma del Sistema Financiero y por la Orden ECO 734/2004, de 11 de marzo, sobre los departamentos y servicios de atención al cliente de las entidades financieras.

  El Reglamento para la defensa del asegurado puede solicitarlo en la siguiente dirección de correo: sacquejasyreclamaciones@asssa.es.

  Tancar