Just another WordPress site

Malaltia inflamatòria intestinal

15 de juny de 2022Cuida de la teva salut

Es tracta d’una inflamació crònica de l’intestí d’origen desconegut que evoluciona de manera recurrent amb brots, uns en els quals la malaltia persisteix activa i altres remissions en les quals els símptomes desapareixen. Pot presentar diverses complicacions i manifestacions extradigestives que acompanyen a les intestinals com poden ser la fatiga o la pèrdua de pes.

Els últims avanços indiquen que és originada per una resposta immune desmesurada que produeix lesions de profunditat i extensió variables en el nostre organisme, però especialment en la zona intestinal.

Entre els factors que provoquen la malaltia inflamatòria intestinal destaquem:

 

El concepte de malaltia inflamatòria intestinal s’aplica a dues manifestacions nosològiques, la colitis ulcerosa i la malaltia de Crohn. Ambdues es caracteritzen per ser malalties que, com comentàvem, afecten l’intestí per causa fonamentalment immunomediada, que presenta problemes inflamatoris i crònics que, en alguns casos, poden provocar complicacions que posen la vida de la persona malalta en perill.

 

 

Entre les vies disponibles per al diagnòstic d’aquestes malalties trobem l’analítica ja sigui sanguínia, d’orina o de femta, el diagnòstic per imatge abdominal o les proves endoscòpiques. Pel que fa als tractaments que ajuden a mitigar els símptomes o pal·liar la malaltia, podem destacar els antibiòtics, corticoides i immunomoduladors que ajuden a mantenir el període de remissió de la malaltia. No obstant això, és important apuntar que no hi ha dues malalties iguals, igual que no hi ha dos pacients afectats per la malaltia inflamatòria intestinal idèntics. Per tant, no hi ha un tractament comú per a tots els pacients i el tractament i el diagnòstic a emprar serà designat per un facultatiu sobre la base de les característiques personals de cada afectat.

 

ASSSA Assegurances de Salut
La informació publicada en aquest mitjà no substitueix ni complementa cap manera l’atenció directa d’un metge, ni el seu diagnòstic, ni el tractament que prescrigui; tampoc s’ha d’utilitzar per a l’autodiagnòstic.
L’ús que faci el lector d’aquest servei es realitza sota la seva exclusiva responsabilitat.
ASSSA recomana que per a qualsevol qüestió relacionada amb la seva salut consulti sempre amb un metge.
Tornar

Resiliència: la clau per a una bona salut mental

març 23, 2022 Cuida de la teva salut

En els últims anys, i especialment en aquesta època estranya de pandèmia que ens ha tocat viure, …

ASSSA Magazine 30Jul - Des 2022

ASSSA Magazine 29Gen - Jun 2022

ASSSA Magazine 28Jul - Des 2021

ASSSA Magazine 27Gen - Jun 2021

Veure totes les revistes

Política de cookies Política de privacitat Avís Legal Desarrollado por Espira

  ET TRUQUEM

  Emplena el formulari i et truquem

  política de privacitat

  Truca'ns al 965 200 106

  965 200 106

  Seleccioneu l'idioma

  Trieu l’idioma en què voleu mostrar el bloc

  Tancar

  NOTA INFORMATIVA

  REGLAMENTO PARA LA DEFENSA DEL ASEGURADO DE ASSSA

  Este reglamento tiene por objeto regular el funcionamiento del Servicio de Atención al Cliente y del Defensor del Asegurado de ASSSA, así como las relaciones entre ambos. Se rige por la Ley 44/2002 de 22 de noviembre, de Medidas de Reforma del Sistema Financiero y por la Orden ECO 734/2004, de 11 de marzo, sobre los departamentos y servicios de atención al cliente de las entidades financieras.

  El Reglamento para la defensa del asegurado puede solicitarlo en la siguiente dirección de correo: sacquejasyreclamaciones@asssa.es.

  Tancar