Just another WordPress site

Cirurgia bariàtrica, el mètode definitiu per a combatre l’obesitat

3 d'agost de 2022Tecnologia mèdica

L’obesitat és una malaltia crònica, complexa i multifactorial que sovint ve acompanyada d’altres comorbiditats associades que limiten i empitjoren la qualitat i l’esperança de vida com ara la hipertensió arterial, la diabetis, la síndrome d’apnees del somni, els problemes osteoarticulars, la major incidència de càncer, etc.

Existeixen molts tractaments “conservadors”, farmacològics, dietètics i endoscòpics que en molts casos no funcionen a llarg termini i solen presentar “efecte rebot” de reguany de pes. La cirurgia bariàtrica s’ha convertit en el tractament definitiu per als pacients amb obesitat i és l’únic mètode amb eficàcia contrastada que garanteix excel·lents resultats de pèrdua de pes a llarg termini.

La cirurgia bariàtrica, també coneguda com cirurgia metabòlica i de l’obesitat, consisteix en una reducció d’estómac i les tècniques més utilitzades són la màniga gàstrica o sleeve y el bypass gàstric.

Avui dia la cirurgia bariàtrica és una tècnica segura i eficaç que es realitza per laparoscòpia (cirurgia mínimament invasiva) a través de cinc petits orificis que a penes deixen cicatrius visibles i amb un ingrés de només 48 hores. En comparació amb altres tècniques no quirúrgiques, aquests són els principals beneficis de la cirurgia de l’obesitat:

 

 

Importància del seguiment multidisciplinar

La cirurgia de l’obesitat suposa un canvi de vida per als pacients i els estudis demostren que un enfocament multidisciplinari és essencial per a obtenir millors resultats a llarg termini. Abans de triar amb qui operar-te, un factor important a tenir en compte és l’elecció d’un equip multidisciplinari format per cirurgians, endocrinòlegs, nutricionistes i psicòlegs amb experiència en obesitat.

 

Qui és candidat per a una cirurgia bariàtrica?

El factor més important és el grau d’obesitat que es calcula mitjançant l’Índex de Massa Corporal (IMC). Són candidats a la cirurgia de l’obesitat persones entre 16 i 70 anys que compleixin amb els següents criteris d’inclusió:

 

En definitiva, si tens obesitat i has fracassat en altres tractaments, hauries de considerar l’opció d’acudir a un cirurgià especialista en cirurgia bariàtrica. La majoria dels pacients bariàtrics experimenten un espectacular canvi de vida a nivell físic i també psicològic, de manera que es pregunten: Per què no m’he operat abans?

 

Dr. Manuel Prados Guzmán

Cap de servei i cirurgià Unitat
Cirurgia Barcelona Hospital Universitari
Dexeus Quironsalud

Unidad Cirugía Barcelona

 

ASSSA Assegurances de Salut
La informació publicada en aquest mitjà no substitueix ni complementa cap manera l’atenció directa d’un metge, ni el seu diagnòstic, ni el tractament que prescrigui; tampoc s’ha d’utilitzar per a l’autodiagnòstic.
L’ús que faci el lector d’aquest servei es realitza sota la seva exclusiva responsabilitat.
ASSSA recomana que per a qualsevol qüestió relacionada amb la seva salut consulti sempre amb un metge.
Tornar
Fisioteràpia de l'equilibri

Fisioteràpia de l’equilibri i vestibular

juny 7, 2023 Tecnologia mèdica

Els marejos, la visió borrosa o la dificultat per mantenir l’equilibri, tant assegut com dempeus,…

malalties estiu

Com evitar les malalties típiques de l’estiu?

juny 21, 2023 Consells de salut

Amb la pujada de les temperatures, els bacteris proliferen. Això, sumat a les activitats que realit…

Indiba: fisioteràpia avançada

agost 31, 2022 Tecnologia mèdica

La tecnologia INDIBA és líder mundial en el camp de la radiofreqüència des de fa 35 anys.…

ASSSA Magazine 32Jul - Des 2023

ASSSA Magazine 31Gen - Jun 2023

ASSSA Magazine 30Jul - Des 2022

ASSSA Magazine 29Gen - Jun 2022

Veure totes les revistes

Política de cookies Política de privacitat Avís Legal Desarrollado por Espira

  ET TRUQUEM

  Emplena el formulari i et truquem

  Truca'ns al 965 200 106

  965 200 106

  Seleccioneu l'idioma

  Trieu l’idioma en què voleu mostrar el bloc

  Tancar

  NOTA INFORMATIVA

  REGLAMENTO PARA LA DEFENSA DEL ASEGURADO DE ASSSA

  Este reglamento tiene por objeto regular el funcionamiento del Servicio de Atención al Cliente y del Defensor del Asegurado de ASSSA, así como las relaciones entre ambos. Se rige por la Ley 44/2002 de 22 de noviembre, de Medidas de Reforma del Sistema Financiero y por la Orden ECO 734/2004, de 11 de marzo, sobre los departamentos y servicios de atención al cliente de las entidades financieras.

  El Reglamento para la defensa del asegurado puede solicitarlo en la siguiente dirección de correo: sacquejasyreclamaciones@asssa.es.

  Tancar