Just another WordPress site

Les malalties posturals i el seu impacte a la salut

8 d'octubre de 2024Cuida de la teva salut

Les malalties posturals són una preocupació creixent a la societat contemporània, en gran part a causa de l’estil de vida sedentari i de les llargues hores que dediquem a treballar davant d’ordinadors i dispositius mòbils.

No només afecten la qualitat de vida de les persones, sinó que també poden desencadenar una sèrie de trastorns musculoesquelètics que requereixen atenció mèdica especialitzada.

Afecten persones de totes les edats i es manifesten de diverses maneres, des de dolors musculars lleus fins a condicions cròniques incapacitants.

Aquestes condicions poden provocar mal d’esquena, rigidesa muscular, disminució de la flexibilitat i, en casos greus, deformitats físiques. A més, arriben a tenir conseqüències emocionals i psicològiques, i afecten la vida diària i la feina.

Els trastorns més comuns són:

 

Dolor a la regió cervical que sol estar associat a males postures, moviments repetitius, estrès o lesions traumàtiques. Els símptomes inclouen rigidesa, dolor irradiat a les espatlles i braços, i limitació en el moviment del coll. El diagnòstic es fa mitjançant avaluació clínica i proves d’imatge, i el tractament engloba fisioteràpia, analgèsics, exercicis d’enfortiment i tècniques de relaxació.

Com es prevé? Adoptar una bona posició per dormir, evitant postures de bocaterrosa, i recolzar el cap quan seiem durant un llarg període.

 

Dolor constant o intermitent a la regió dorsal de la columna vertebral (part alta de l’esquena), que habitualment és conseqüència de males postures, sobrecàrrega muscular o lesions. Va acompanyat d’una limitació dels moviments. El tractament consta de teràpia física, analgèsics, exercicis d’estirament i correcció postural.

Com es prevé? Evitar fer servir sabates de taló i romandre en la mateixa postura un temps prolongat. Fer estiraments i exercici físic.

 

Curvatura excessiva de la columna vertebral cap endavant a la regió toràcica que provoca una postura encorbada. Pot ser congènita o adquirida i es relaciona comunament amb males postures, lesions o espasmes musculars. Requereix fisioteràpia, exercicis d’enfortiment i, en casos greus, cirurgia correctiva.

Com es prevé? Mantenir una bona postura, tant assegut com dret.

 

Contracció involuntària dels músculs del coll, congènita o adquirida, que ocasiona una inclinació lateral o una rotació del cap. És causada per males postures, debilitat muscular o malalties òssies. El tractament consta de fisioteràpia, medicaments relaxants musculars i exercicis d’estirament.

Com es prevé? Evitar males postures i enfortir la musculatura.

 

Inflamació dels tendons del colze a causa de moviments repetitius o sobrecàrrega. Els símptomes inclouen dolor a la part externa del colze i debilitat a la mà i al canell. Es recomana repòs, fisioteràpia o ortesis (dispositius per ajudar a la curació). En casos crònics es fa cirurgia.

Com es prevé? Realitzar escalfaments i estiraments abans i després de l’exercici, i enfortir els músculs de la zona.

 

Aquestes malalties posturals poden ser debilitants si no es tracten adequadament, per la qual cosa és important cercar tractament.

Dr. José Francisco Lizón

Traumatòleg especialista en columna vertebral

Hospital HLA San Carlos

ASSSA Assegurances de Salut
La informació publicada en aquest mitjà no substitueix ni complementa cap manera l’atenció directa d’un metge, ni el seu diagnòstic, ni el tractament que prescrigui; tampoc s’ha d’utilitzar per a l’autodiagnòstic.
L’ús que faci el lector d’aquest servei es realitza sota la seva exclusiva responsabilitat.
ASSSA recomana que per a qualsevol qüestió relacionada amb la seva salut consulti sempre amb un metge.
Tornar

Lents intraoculars fàquiques: què són?

desembre 20, 2023 Cuida de la teva salut

Les lents intraoculars són lents artificials transparents que s’implanten en l’ull per corregir…

TOC

«Doctora, tinc un TOC?»

octubre 10, 2023 Cuida de la teva salut

«Doctora, necessito ajuda. Crec que tinc un TOC perquè soc molt maniàtic, perfeccionista, endreç…

carbohidrats

Mite o realitat: els hidrats de carboni engreixen?

maig 29, 2024 Cuida de la teva salut

Els hidrats de carboni o carbohidrats constitueixen un dels tres grups de macronutrients que aporten…

ASSSA Magazine 34Jul - Des 2024

ASSSA Magazine 33Gen - Jun 2024

ASSSA Magazine 32Jul - Des 2023

ASSSA Magazine 31Gen - Jun 2023

Veure totes les revistes

Política de cookies Política de privacitat Avís Legal Desarrollado por Espira

    ET TRUQUEM

    Emplena el formulari i et truquem

    Truca'ns al 965 200 106

    965 200 106

    Seleccioneu l'idioma

    Trieu l’idioma en què voleu mostrar el bloc

    Tancar

    NOTA INFORMATIVA

    REGLAMENTO PARA LA DEFENSA DEL ASEGURADO DE ASSSA

    Este reglamento tiene por objeto regular el funcionamiento del Servicio de Atención al Cliente y del Defensor del Asegurado de ASSSA, así como las relaciones entre ambos. Se rige por la Ley 44/2002 de 22 de noviembre, de Medidas de Reforma del Sistema Financiero y por la Orden ECO 734/2004, de 11 de marzo, sobre los departamentos y servicios de atención al cliente de las entidades financieras.

    El Reglamento para la defensa del asegurado puede solicitarlo en la siguiente dirección de correo: sacquejasyreclamaciones@asssa.es.

    Tancar

    INFORMACIÓ SOBRE EL QUADRE MÈDIC DENTAL

    EXCLUSIVAMENT PER A ASSEGURATS QUE DISPOSIN DE PÒLISSA DENTAL

    CONTINUAR