Just another WordPress site

Rehabilitació del sòl pelvià: per què és important?

6 de març de 2024Cuida de la teva salut

El sòl pelvià és un conjunt de músculs, lligaments i teixits connectius que es troben a la part inferior de la pelvis. La seva funció és sostenir els òrgans de la zona (bufeta, úter, recte i vagina). Però sabies que hi ha situacions, com l’embaràs, el part, l’estrenyiment, l’envelliment o l’obesitat, que el poden debilitar?

Les conseqüències poden ser incontinència urinària, prolapse (descens dels òrgans de la pelvis), incontinència fecal o disfuncions sexuals. Aquests problemes, que moltes vegades són un tabú per a la societat, afecten la vida quotidiana de les dones.

El primer tractament que s’hauria d’aplicar en els casos lleus o moderats és la rehabilitació. Ajuda a enfortir i tonificar aquests músculs, en millora la funció i prevé problemes més greus en un futur.

Hi ha tècniques diferents, per la qual cosa és important prestar atenció a les necessitats específiques de cada persona:

És la tècnica més comuna i es pot fer al domicili. Consisteix a contraure i relaxar els músculs del sòl pelvià de manera repetida i gradual per tal d’enfortir la zona i millorar-ne la funció. A més, existeixen dispositius, com els cons vaginals o les boles xineses, que poden ajudar a enfortir els músculs de manera progressiva, ja que també impliquen la contracció d’aquesta musculatura.

És necessària la presència d’un professional i es realitza al centre mèdic. Aquesta tècnica obliga els músculs a contraure’s mitjançant l’aplicació d’un corrent elèctric no dolorós similar al que emeten els nervis.

Permet a les pacients visualitzar, en temps real, l’activitat dels músculs de la pelvis, la qual cosa afavoreix l’aprenentatge per contraure’ls de manera efectiva.

A més d’utilitzar-se com a tractament, la rehabilitació del sòl pelvià també pot ser beneficiosa com a mesura preventiva. En situacions de risc, com l’embaràs, permet incrementar-ne la força per reduir, d’aquesta manera, les possibilitats de tenir incontinència urinària després del part. A més, les dones que practiquen esports d’impacte (futbol, running, bàsquet, atletisme…) que afecten la funcionalitat del sòl pelvià haurien de fer els exercicis de Kegel de manera rutinària.

Així doncs, la rehabilitació del sòl pelvià constitueix un enfoc integral i efectiu per abordar problemes de salut relacionats amb la debilitat d’aquesta musculatura. Amb els exercicis de Kegel, els dispositius vaginals, la teràpia física i altres tècniques, és possible millorar-ne la funció i alleujar els símptomes que poden aparèixer en les dones amb el pas dels anys.

De la mateixa manera, aquesta teràpia pot ser una eina preventiva valuosa per mantenir la salut pelviana durant tota la vida. S’haurien d’identificar totes aquelles situacions que impliquen un risc augmentat de patir disfuncions del sòl pelvià en el futur per poder-les prevenir a temps.

Qualsevol dona que presenti símptomes o disfuncions del sòl pelvià ha de consultar un especialista, que l’orientarà i li prescriurà un tractament precoç personalitzat.

Dr. Lluís Amat Tardiu

Ginecòleg especialista en disfuncions del sòl pelvià

Centre Ginecològic Sarrià, Barcelona

ASSSA Assegurances de Salut
La informació publicada en aquest mitjà no substitueix ni complementa cap manera l’atenció directa d’un metge, ni el seu diagnòstic, ni el tractament que prescrigui; tampoc s’ha d’utilitzar per a l’autodiagnòstic.
L’ús que faci el lector d’aquest servei es realitza sota la seva exclusiva responsabilitat.
ASSSA recomana que per a qualsevol qüestió relacionada amb la seva salut consulti sempre amb un metge.
Tornar
taques dents

Taques a les dents: ens han de preocupar?

gener 10, 2024 Cuida de la teva salut

Les taques a les dents són un problema comú que pot repercutir en l’aspecte del nostre somriure.…

Ritmes circadians

Ritmes circadians: com afecten la nostra salut?

abril 3, 2024 Cuida de la teva salut

Sabies que el cos i la ment experimenten canvis seguint el cicle del dia i la nit? Com a éssers viu…

TOC

«Doctora, tinc un TOC?»

octubre 10, 2023 Cuida de la teva salut

«Doctora, necessito ajuda. Crec que tinc un TOC perquè soc molt maniàtic, perfeccionista, endreç…

ASSSA Magazine 33Gen - Jun 2024

ASSSA Magazine 32Jul - Des 2023

ASSSA Magazine 31Gen - Jun 2023

ASSSA Magazine 30Jul - Des 2022

Veure totes les revistes

Política de cookies Política de privacitat Avís Legal Desarrollado por Espira

    ET TRUQUEM

    Emplena el formulari i et truquem

    Truca'ns al 965 200 106

    965 200 106

    Seleccioneu l'idioma

    Trieu l’idioma en què voleu mostrar el bloc

    Tancar

    NOTA INFORMATIVA

    REGLAMENTO PARA LA DEFENSA DEL ASEGURADO DE ASSSA

    Este reglamento tiene por objeto regular el funcionamiento del Servicio de Atención al Cliente y del Defensor del Asegurado de ASSSA, así como las relaciones entre ambos. Se rige por la Ley 44/2002 de 22 de noviembre, de Medidas de Reforma del Sistema Financiero y por la Orden ECO 734/2004, de 11 de marzo, sobre los departamentos y servicios de atención al cliente de las entidades financieras.

    El Reglamento para la defensa del asegurado puede solicitarlo en la siguiente dirección de correo: sacquejasyreclamaciones@asssa.es.

    Tancar

    INFORMACIÓ SOBRE EL QUADRE MÈDIC DENTAL

    EXCLUSIVAMENT PER A ASSEGURATS QUE DISPOSIN DE PÒLISSA DENTAL

    CONTINUAR