Just another WordPress site

Buf cardíac

Els bufs són sorolls patològics ocasionats per les vibracions produïdes pel flux sanguini. Es detecten a les exploracions mèdiques amb el fonendoscopi durant l’auscultació cardíaca i acostumen a sentir-se millor o amb més intensitat a la zona del tòrax més propera al punt d’origen. La seva intensitat es valora de l’1 al 6, considerant que són dèbils els bufs de categoria 1 i 2 i molt intensos els de grau 4, 5 i 6.

Existeixen diversos tipus de bufs, en funció del moment en què s’originen:

Si es produeixen durant la sístole ventricular, és a dir, quan el cor es contrau per buidar la sang, s’anomenen «bufs sistòlics». Poden ser innocus o indicar una malaltia cardíaca.

Si es produeixen durant la diàstole ventricular, és a dir, quan el cor es distén per permetre l’entrada de la sang, s’anomenen «bufs diastòlics». Quasi sempre denoten que hi ha una malaltia cardíaca.

Quan es produeixen tant durant la sístole com durant la diàstole, és a dir, durant tot el batec del cor, parlem de «bufs continus».

Els «bufs funcionals» o innocus són els que són inofensius i no refereixen cap signe de malaltia, per la qual cosa no necessiten ser tractats. Són comuns en infants i adolescents, i poden aparèixer en situacions de febre alta, durant l’embaràs o mentre es fa exercici.

Per últim, els «bufs patològics» són aquells que denoten una malaltia cardíaca que podria ser greu o que s’originen com a conseqüència d’ella. Cal distingir entre dues causes diferents:

 

 

La prova diagnòstica per excel·lència, després d’haver detectat el buf per auscultació, és l’ecocardiograma, que permet observar com flueix la sang pel cor i les vàlvules, així com detectar qualsevol anomalia en la seva estructura per poder determinar el tipus de tractament.

ASSSA Assegurances de Salut
La informació publicada en aquest mitjà no substitueix ni complementa cap manera l’atenció directa d’un metge, ni el seu diagnòstic, ni el tractament que prescrigui; tampoc s’ha d’utilitzar per a l’autodiagnòstic.
L’ús que faci el lector d’aquest servei es realitza sota la seva exclusiva responsabilitat.
ASSSA recomana que per a qualsevol qüestió relacionada amb la seva salut consulti sempre amb un metge.
Tornar
tall de digestió

És real el tall de digestió?

juny 5, 2024 Consells de salut

«Si no esperes dues hores per banyar-te, tindràs un tall de digestió». Aquesta frase, tan típic…

Aprendre a menjar sense sucre

novembre 18, 2024 Consells de salut

El consum de sucre, quan és excessiu, és perjudicial per a la salut. Segons l’OMS, el límit só…

10 errors relacionats amb l’ús de lentilles

març 21, 2025 Consells de salut

El 13 % de la població espanyola fa servir lents de contacte. Principalment, per estètica i comod…

ASSSA Magazine 35Gen - Jun 2025

ASSSA Magazine 34Jul - Des 2024

ASSSA Magazine 33Gen - Jun 2024

ASSSA Magazine 32Jul - Des 2023

Veure totes les revistes

Política de cookies Política de privacitat Avís Legal Desarrollado por Espira

ET TRUQUEM

Emplena el formulari i et truquem

Ets assegurat/da?

Truca'ns al 965 200 106

965 200 106

Seleccioneu l'idioma

Trieu l’idioma en què voleu mostrar el bloc

Tancar

NOTA INFORMATIVA

REGLAMENTO PARA LA DEFENSA DEL ASEGURADO DE ASSSA

Este reglamento tiene por objeto regular el funcionamiento del Servicio de Atención al Cliente y del Defensor del Asegurado de ASSSA, así como las relaciones entre ambos. Se rige por la Ley 44/2002 de 22 de noviembre, de Medidas de Reforma del Sistema Financiero y por la Orden ECO 734/2004, de 11 de marzo, sobre los departamentos y servicios de atención al cliente de las entidades financieras.

El Reglamento para la defensa del asegurado puede solicitarlo en la siguiente dirección de correo: sacquejasyreclamaciones@asssa.es.

Tancar

INFORMACIÓ SOBRE EL QUADRE MÈDIC DENTAL

EXCLUSIVAMENT PER A ASSEGURATS QUE DISPOSIN DE PÒLISSA DENTAL

CONTINUAR